Mengapa harus hilang sesuatu untuk sesuatu ?
Jawabnya senang
.

Kerana tidak ada kemanisan tanpa ada kepahitan, dugaan dan rintangan. Mengecapi kebahagiaan memerlukan pengorbanan. Setiap kesenangan akan ada bayaran. Contohnya Tuhan hadirkan pelangi yang indah dan kicau burung yang menyanyikan kedamaian selepas hujan.

...

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, January 4, 2016

~Terpahat dalam Sanubari~

#memoribersamaarwahabah
(1997-2002)
teringat masa hari first masuk darjah 1(1997). Hari pertama, abah hantar ke sekolah. Tamat waktu sekolah, balik jalan kaki sambil bw beg yg agak berat. Ada sesuatu yg arwah abah nak ajar aku waktu tu.
Dari darjah satu hinggalah darjah lima, ulang alik ke sekolah berjalan kaki. Bila cuaca hujan, baru arwah abah akan hantar. Cemburu tengok kawan² yg lain naik basikal ke sekolah. Alhamdulillah, upsr arwah abah belikan basikal. ms tu org panggil 'basikal mini', sbb ada bakul kat depan. Bakul pun bakul lah, asalkan ada basikal, cepatlah sikit sampai sekolah.
Pagi² sebelum g ke sekolah, mama akan buat breakfast. Biasanya air milo, roti telur, nugget goreng. Arwah abah suka beli nugget Ramly yg bungkusan warna oren tu.
Pagi sekolah kebangsaan, petang sekolah agama. Aku x pernah hadir ke kelas fardhu ain atau pun kokurikulum di sekolah kebangsaan. Boleh kira brp kali je hadir.

(2003-2008)
Sekolah menengah, jarang sangat ke sekolah dengan public transport. Biasanya arwah abah akan hantar. Sementara menunggu anak gadisnya yg 2 org ni bersiap, selepas pulang dari masjid, arwah abah sempat membaca al-Quran dan bersarapan dahulu. Biasanya yg paling lambat siap fifi lah... hehe
Sampai kat gate sekolah, sempat masuk before 7.40, x kena denda.. tp, selalu jugak lah kena denda.. kadang tu, terlepas satu waktu (dlm 30minit) masa pertama jadual kelas. Balik sekolah tengok pd jadual sekolah.. jika ada kelas tambahan atau ada aktiviti kokurikulum, petang selepas asar(5-5.30ptg) baru arwah abah datang ambil. Kadang² tu terasa nak balik dengan bas je. Jika xde apa², jam 2 petang akan tunggu arwah abah dtg ambil kat area BSN, abg jual burger(sekarang masih ada tau), dekat dgn Pantai Timur KB. Boring duk tunggu, beli sebiji benjo.

(2008-2009)
Dapat tawaran masuk matrik(KMKu).
Arwah abah, abe, kak tie & uthman(baby) yg hantar masa hari pendaftaran. Bawa beg tayar besar kot. Abang siap cakap, mcm nk g Mekah beg ni Fifi... 😂
Masa duk matrik ni, duit xlah pakai byk sgt. Elaun dapat, tapi berperingkat. Kadang² telefon gak kat mama & abah sbb nak pakai duit nak beli buku, barang² keperluan dll. Perbelanjaan makan x risau sangat, sbb kat matrik dapat makan 6× sehari(breakfast, mkn pagi, lunch, minum petang, dinner, supper). Bila balik kampung, arwah kak jan cakap, "Fi, napok gemuk lah..." Mana x berisinya, dah mkn 6× sehari. Tapi, ada je yg skip. Hehe...
2009, tamat matrik. Arwah abah & am yg dtg ambil. Sedihnya nak tinggalkan matrik tu. Banyak memori dan kenangan terindah.

(2009-2013)
Dapat tawaran UiTM Shah Alam.
Arwah abah, abe, ahmad, am, mok jah (x pasti sape lg) yg hantar utk hari pendaftaran. Sbb daftar petang, dapatlah bilik tingkat 4. Beg yg mcm nk g Mekah tu & brg² lain diangkut dengan jayanya.
3 tahun berjuang di shah alam & 1 sem (sem akhir) balik terus ke kelantan sbb praktikal. Masa dpt tau praktikal kat MPKB & SUK, x tau nk pilih yg mana. Akhirnya, pilih MPKB. Sbb senang dan mudah nk ulang alik. Tu pun x berani nak cakap kat arwah abah nak minta supaya hantarkan ke MPKB. Biasalah, mama lah jadi org tengah. Thnx ma..

(Mac 2013 - Ogos 2013)
Dapat kerja cikgu kontrak kat sekolah agama swasta di Kubang Kerian. Selepas dapat tu, fikir punya fikir. Takkan nak suruh abah hantar? Lesen kereta ada, tapi x nak drive. Akhirnya, mama juga yg jadi org tengah. Arwah abah ckp boleh je dia hantar. Xde masalah. Allahu Allah... Terima kasih abah...
6 bulan as a contract teacher, arwah abah lah yg banyak kali hantar dan ambil kat sekolah. Cuma bbrp minggu sblm nak tamat kontrak tu, kadang² keadaan arwah abah time tu x sihat, x larat nak hantar, Fifi la yg akan drive sendiri.

Semenjak keadaan kesihatan arwah abah kurang baik (hujung Ogos 2013), aq banyak belajar berdikari. Nak ke mana², pergi sendiri. Klu ke kedai, arwah abah selalu pesan, "mama tu tangey dop kuat. dop leh bw barey berat². Nati tlg mama mu bw brg".
Bila nak ke mana² ramai², arwah abah x akan drive kereta. Anak² yg akn drive. Seronok sangat tengok arwah abah dapat duduk je dlm kereta sambil sembang².. Pernah bbrp kali aq yg drive, arwah abah duk tepi, duk belakang. Rasa berbaloi sangat lesen yg aq ada tu aq dpt drive utk bw  arwah abah dan mama. X terbalas rasanya jasa arwah abah dari aq kecil hingga besar niii... sepanjang hidupnya, aq rasa x banyak pun jasanya yg aq balas...

(Disember 2014)
Penghujung 2014 detik masa yg sangat hiba buat kami sekeluarga. Berita kehilangan insan tersayang yg mengejutkan.
26hb, malam. Mendapat berita bahawa kakak sulong tidak sedarkan diri. Sehingga awal pagi, masih di wad kecemasan.
Awal pagi 27hb, suasana sepi diluar dengan deruan perlahan aliran air banjir, kaku melihat sekujur badan yg telah dijemput oleh Allah. Tidak lambat, tidak cepat walau sesaat. Tiada kata dapat diungkap, air mata meluahkan rasa.

"Baru tadi ku sarungkan baju padanya.
Baru tadi ku hidangkan nasi dan sardin padanya.
Baru tadi ku bancuhkan teh padanya."

Sekarang, dia hanya kaku di situ.
Tanpa kata, tanpa senyuman.
Jasad itu dibawa ke hospital utk pemeriksaan dan pengesahan lanjut disebabkan keadaan rumah yg dikelilingi air banjir. Dalam jam 4 pagi, abe M call gtau, confirm. Urusan jenazah akan diseleasaikan di hospital. Selesai urusan jenazah, jenazah akan dibawa ke Bachok, rumah kakak.
Pada masa itu juga, mendapat panggilan drp anak buah. Dia mengkhabarkan umi masih x sedar, di wad kecemasan. Doc ckp 50-50. Darah banyak dalam kepala. Jika tebuk berjaya pun, 100% perlu diurus dan dijaga. Ya.. hanya air mata yang berkata ketika itu.

27hb, pagi.
Kami adik beradik yg ada di rumah, dibawa keluar dari kawasan taman yg banjir tu dengan truck askar utk ke Bachok. Semuanya diuruskan oleh abang iparku. Sayu rasanya melihat rumah semakin jauh dari penglihatan. Setakat banjir yg pernah aq rasai, tidak pernah aq pindah keluar dr rumah itu.
Persiapan serba sedikit dibuat. Aq yg sempat terlelap sambil bersandar di dinding di tepuk oleh slh seorang kak ipar. Aq terus bangun dan meluru ke dapur. Teringat kat kakak dan terus bertanya pada kakak ipar yg berada di situ. "Kak je gano?"... kakak ipar aq terus berpaling dgn linangan air mata lalu berkata, "x tau lagi ke? Kak je xdop doh......"... Innalillahi wainna ilaihi raji'un... Allahurabbi... aq terus terduduk dan mendapat panggilan daripada seorang senior di shah alam. Aq hanya menangis dan berkata, "akak,.... abah dan kakak sy dah xde... "....

Tengah hari, jenazah abah sampai di Bachok.
Alhamdulillah, jenazah abah selamat dikebumikan selepas solat Asar. Walaupun hanya 5 org anaknya shj yg sempat berjumpa dgn abah buat kali terakhir, namun doa dari semua anakmu sentiasa ada untuk abah.

Petang; sebelum Asar, jenazah kakak sampai di Bachok.
Alhamdulillah, jenazah kakak sulongku selamat dikebumikan selepas solat Maghrib. Detik yg paling tersentuh hatiku sewaktu satu²nya anak lelaki arwah Kak je sempat utk mengucup jenazah uminya buat kali terakhir, mengiringi jenazah ke kubur, dan menyambut jenazah utk dibawa turun ke liang lahad. Itu antara impian, harapan arwah Kak je yg ingin anak lelakinya laksanakan. Impianmu tertunai Kak je.

============================================================
Ini adalah antara beberapa rakaman kisah yang aq boleh coretkan yg takat semampu daya ingatanku. Masih ada di celah² peristiwa itu yang tidak dikisahkan bersama. Biarlah cerita celahan cebisan itu dijadikan memori utk terpahat di minda dan sanubari. Sesungguhnya, segala yang terjadi ini telah ditetapkan olehNya. Redhalah dengan apa sahaja yang telah diberikanNya kepada kita.
============================================================
Abah dan Kak Je adalah pinjaman terindah buat kami sekeluarga.
Damailah kalian berdua bersama² insan yg beriman di sana.
Selamatlah kalian berdua dalam dakapan ILAHi.
Ya Allah, ampunilah dan rahmatilah mereka berdua.
Lapangkanlah liang lahad mereka, ringankanlah azab kubur terhadap mereka.
============================================================


Dalam kenangan:
Mansor bin Ab Wahab(10/08/1937 - 27/12/2014)
Marjan binti Mansor(18/2/1967 - 27/12/2014)
Al-Fatihah

Wednesday, June 17, 2015

~Misi Dapur Shah Alam 3.0~


Alhamdulillah.. Diberi kesempatan olehNya melalui NGO utk menyertai misi ini. Melihat kesungguhan mereka utk menjayakan misi yg sblm ini, membuat diri tertarik utk menyertai Misi Dapur Shah Alam 3.0. Berkampung 2 hari 1 malam di Kampung Pemberian, Kuala Krai ,Kelantan memberi input yg bermakna buat kami. Benar aku anak Kelantan. Tapi, sungguh aku tidak pernah mengenali Kg.Pemberian sehinggalah akhirnya subuh 12 jun 2015 aku sampai ke kampung itu. Disambut dgn suasana alam yg damai. Seolah² tiada apa yg pernah menjengah di situ. Namun di sebalik damai itu, banyak yg tersirat kedukaannya.  Alam menjadi saksi. Melihat wajah² penduduk kampung, anak² kecil hinggalah warga emas. Mereka meneruskan kehidupan seperti biasa. Musibah yg menimpa mereka diterima dgn redha kerana setiap ujian yg Allah berikan sesuai dgn keimanan kita... utk menguji sejauh mana penerimaan kita terhadap ujian itu.. kuncinya SABAR...


Misi kami Nisa' Shah Alam ialah menyantuni anak² kecil dan remaja. Menghidangkan mereka aktiviti yg santai utk melihat mereka senyum ketawa riang bersama kami. Mendidik jiwa mereka mesra dgn tetamu. At the same time, ini semua berbalik semula kami. Mengajar kami erti kehidupan mereka.

Dulu pernah tidak menyukai kanak². Namun pengalaman, keadaan sekeliling sedikit sebanyak merubah rasa tidak suka itu. Kita pernah melalui zaman kanak². Berdialek dgn mereka dlm loghat 'kelatey' tiada masalah bagiku. Mungkin aturanNya ini utk aku adalah terbaik utk aku lebih dekat dan mesra dgn kanak² di sini. Mereka. Tiada gajet di tangan mereka. Petang² ke padang utk beriadah bersama kawan. Ada yang berbasikal, ada yang berjalan kaki.

Sepetang pertama bersama mereka dengan aktiviti sukaneka. 12 Jun 2015. Kegembiraan di wajah mereka terpalit jua ke wajah kami. Permainan disusun dgn teliti utk mereka. Bermulanya dgn tiupan belon hingga pecah meriuhkan suasana padang yg luas itu. Padang diserikan lagi dgn ikatan kasih sayang. Mereka beriringan dgn sebelah kaki diikat dgn pasangan masing². Ada yang berjalan, ada yang berlari utk sampai ke penamat. Yang jatuh usah ceritalah. Memang ramai. Namun diteruskan hingga ke penamatnya kerana hujan yang renyai makin lebat. Gembiranya mereka, gembira lagi kami. Gelak ketawa bersama sambil melihat gelagat mereka. Sukaneka tidak dapat diteruskan dek kerana awan menangis. Masa juga mencemburui kami. Masing² setiap kumpulan mendapat habuannya. Hadiah & kanak²... orang dewasa pun bila dapat hadiah, mesti bahagia rasanya.. Cuma cara penerimaannya sahajalah berbeza...


Kali pertama mungkin bagiku, melihat lembu dan kambing dilapah kulitnya. Tapi, jarak jauh. Akikah perdana dan kenduri rakyat. Alhamdulillah.

Diberi peluang keliling kampung melihat suasana pasca banjir yang menimpa setelah hampir 6 bulan. Kampung ini merupakan antara kampung yang teruk terjejas akibat banjir. Banyak rumah yang dihanyutkan. Hanya tinggal anak tangga. Runtunnya hati yang melihat. Bertegur sapa dengan beberapa orang penduduk kampung apabila berselisih.
Bersilaturrahim.


Misi diteruskan dengan sesi akademik bersama kanak² dan remaja. Alhamdulillah. Terima kasih Allah. Diberi peluang menyantuni lebih dekat anak² kecil yang masih bertatih utk kenal kehidupan. KAU uji mereka dengan musibah banjir. Cekalnya dirimu wahai anak². Kami belum tentu bagaimana penerimaannya. Keinginan menuntut ilmu nampak di wajah suci mereka. Walaupun tidak diajar banyak, tapi kesungguhan mereka jelas. Budak tidak pandai menipu. Jujur. Kami doakan kalian berjaya dunia akhirat. Gembirakan hati ibu bapa. Balaslah jasa budi mereka selagi mereka ada di dunia. Jadilah aset yang paling berharga buat ibu bapa bila mereka tiada lagi di sisimu.



Petang terakhir beraktiviti bersama adik² dengan melukis dan mewarna.

"Kak, sayo x reti nnukih."
"Kak, nok ngala."

Kami tersenyum hibur dengan gelagat mereka. Di awalnya tadi bising cakap tidak pandai melukis... Beberapa minit selepas bermula, bermacam² lukisan yang dapat dihasilkan. Benar, lukisan itu lukisan hati mereka. Beberapa lukisan daripada mereka ada yang menggambarkan kenangan semasa musibah melanda mereka. Adik², kami kagum dengan ketabahanmu. Lukisan sudah, mewarna pula. Gambar zirafah menjadi pilihan kami utk diwarnakan oleh adik². Mereka tiada masalah berkongsi warna. Khusyuk betul mereka mewarna. Pelbagai jenis warna yg diwarna pada zirafah. Colourful. Cantik. Ada juga yang tidak warna zirafah. Tidak sempat kot. Warna tanah, pokok je. Melalui warna itu, terlihat peribadi dirimu wahai adik².
Kreatif.

Sempat berbual dengan seorang ibu. Menunggu anak sulungnya selesai mewarna. Tidak gopoh anak gadis itu. Tenang sahaja. Yang membuat hatiku tersentuh, ibunya dengan tenang bercerita bahawa anaknya itu perlu diberi perhatian. Penyakit buah pinggang dan darah tinggi anak gadis itu merisaukannya. 

Setiap hari perlukan rawatan.. Allahurabbi. Adik.. Usiamu baru 9 tahun. Tapi Allah mendugamu dengan sakit. Saat ibunya menceritakan bahawa ayah serta adik kpd anak gadisnya itu juga sakit. Allahuakbar.. Rasa panas di mata ditahan.. Hebatnya ujian untukmu kak.. Katanya, selepas ayah anak²nya sakit, dia mengutip pucuk paku untuk dijual demi mencari rezeki.. Mereka sekeluarga juga diuji dengan beberapa kematian ahli keluarga... Allah... Allah.. Allah... Besarnya ujianMu pada mereka.. Alhamdulillah... Rezeki datang bertandang untuk membantu mereka.. in shaa Allah kak.. Bila mana ujian dugaan yg kita terima kita redha, bantuan dariNya akan datang dalam pelbagai bentuk dan cara... Semoga keluarga akak sentiasa dirahmati dan diberkati oleh Allah...

Aktiviti bersama adik² di kampung pemberian berakhir pada lewat senja 13 Jun 2015. Penat yang memuaskan.
-Senyum tiga-

Malam penutup yang indah. Ucapan drp wakil Mercychefs Malaysia, LepsaCare, penghulu kampung serta sedikit tazkirah Ramadhan daripada penceramah jemputan Tabung kutipan derma juga dilancarkan untuk Masjid Mukim Pemberian. Alhamdulillah.

Tahniah team Nisa' Shah Alam.
Semoga usaha dakwah kita ini berkekalan hingga ke akhirnya.
Our GOALS:
~Sharing Happiness
~Care & Appreciating Lives
~Promoting Volunteerism

Selesai Misi Dapur Shah Alam 3.0.
Semoga segala amal yang telah dilaksanakan mendapat ganjaran di sisiNya nanti.
Semoga ini merupakan salah satu saham untuk bekalan kita di akhirat nanti.

Terima kasih penduduk Kg.Pemberian kerana sudi menerima kunjungan kami.
Harap sudilah lagi menerima kedatangan kami pada masa akan datang. In shaa Allah.
Semoga Ramadhan yang bakal tiba ini, menjadi titik perubahan ke arah yang lebih baik setelah musibah banjir
yang melanda. *RAMADHAN KAREEM*


-anatiimtinan-

Sunday, June 22, 2014

~Kisahku Kisahmu~

:: DENGAN  NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG ::

Detik waktu terus berlalu
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka
Tangis dan tawa
Tergores bagai lukisan

Seribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jjiwa
Dalam resah dan air mata
Ku persembahkan kepadaMu
Yang terindah dalam hidupku

pembukaan dengan lagu RAPUH oleh opick...
membuat aku terfikir setiap detik...
apa yg telah aku lalui selama ini...

*****************************************

dah lama x update blog... fokus pada sesuatu yg lebih utama... 

  •  kelas
  •  assignment
  •  project
  •  test
  •  proposal (in progress)


*****************************************

rakan2 seperjuangan (CS7732B) memerah keringat, pagi hingga petang, petang hingga malam menyiapkan diorang punya disertasi... best of luck my fellow and dearest friends.... bittaufiq wannajah utk korang punya disertasi... 23 JUN 2014 dah nk kena hantar kan?... semoga korang dapat VIVA dgn baik bln JULAI nanti... doakan jua rakanmu ini dapat menyiapkan disertasi sekaligus menamatkan master in applied math sem depan... korang memang awesome... struggle study.... teringat kenangan kita sama2 belajar masa sem 1... dari pg hingga ptg... kadang2 sampai ke malam siapkan assignment... berkorban masa dan tenaga....
we helped each other until we finished our 1st sem.... and now, you all are in grand finale of master applied math... exclude me... 

kita pun x sangka kan boleh capai hingga ke tahap ini... SUBHANALLAH.... ALHAMDULILLAH....
yang pasti, diri ini pasti merindui kalian.... saat manis bersama... ketawa, sedih, suka, duka... yg sempat kita kongsi...

maafkan diri ini andai ada melakukan salah silap selama 2 semester kita bersama... terkasar bahasa, termasam muka, x bertegur sapa dan mcm2 lagi... sayang korang ketat2...

*Fatin* ~ *Ain* ~ *Nani* ~ *Day* ~ *Kak Nurul* ~ *Fifi*

:: 6 of US ::

p/s : Aku merancang, ALLAH jua merancang.... sebaik2 perancang ialah ALLAH S.W.T.

Thursday, February 6, 2014

~Warna-warni 2014~


Bismillahirrahmanirrahim.....

Assalamualaikum w.b.t.

2014 telah bermula... 1435H terus berjalan... 

kehidupan jua berubah... 

amal ibadah bagaimana pula?... meningkat?.. menurun?... mendatar?

Alhamdulillah... masih diberi nikmat, 2 nikmat terbesar IMAN dan ISLAM.... syukran Ya ALLAH...
masih diberi kesempatan oleh ILAHI utk jari-jemari ini memetik satu persatu huruf di keyboard tmbhan ni utk mencoret sedikit apa yg telah berlaku pd jasad dan tubuh yg bernama Afifi Binti Mansor... puteri bongsu Ustz. Mansor dan Puan Raudzah, adik kak Jan, kak Wa, abe M, kak Mah, kak Nis, Abe, Ahmad, Ayu dan Am.... hehe... you are my besty siblings in my life forever....


Let's all these pictures tell u what happened to me during Jan'14-Feb'14.... 

22 Jan 2014

22 Jan 2014





Along's wedding.... alf mabruk sufifi ucapkan... semoga gerbang kebahagiaan yg telah dibina berkekalan hgga ke syurga... 
barakallahu lakuma wabaraka alaikuma wajam'a bainakuma fi khoir...

1 Feb 2014

1 Feb 2014

Along (Nurul Akmal bt Mohd Rasdi)... my eldest niece...

Adika (Mohd Adika)... my nephew-in-law...

-------------------------------------------------------------------------

p/s : fifi, kamu perlu selesaikan kamu punya bacaan on your topic... buku, journal.... kata nak study smart... xnk study hard.... u deserve to get what u want... but, don't regret if u don't ge what u want... bcoz, Allah gives what u need, not what u want... REMEMBER Afifi!!!....

Wednesday, March 13, 2013

~kasih padamu RASULULLAH~

RASULULLAH
Dalam sirahmu ku temu tulus dan cinta
Demi umatmu berkorban jiwa
sehingga hujung nyawa

Kau diutus atas nama kebenaran
Dengan fasih lidah beri penjelasan
Sabar dalam apa jua keadaan
Tak goyah dengan ranjau tekanan

Walau diri bisa menakluki takhta
Tetap rendah hati penuh sederhana
Segalanya demi LILLAHI TA'ALA
Azimat yang berharga

RASULULLAH
Dengan hikmahmu terpancar syi'ar agama
Mengubah gelap menjadi terang
Menghapus jahiliyah

RASULULLAH
Engkau tinggalkan semangat juang tertinggi
Membina satu aqidah
Membangun iman dan dilapangan mujahadah

Sahih hadith dan al-Quran
Menjadi sumber cahaya pedoman
Hanya itu yang kau wariskan
Akan selamat di dunia akhirat

RASULULLAH
Terlalu RINDU padamu junjungan jiwa
Di dalam SUNNAH yang utama
Menyambungkan kasih denganmu

YA RASULULLAH....
YA HABIBALLAH.....
Pabila terkenangmu mengalir air mataku....

Hafiz Hamidun | Kasih Padamu (Rasulullah)

.: see n read :.

by sufiMansor

.: JOM BERSENAM HLGKAN STRESS :.


To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below

Selamat Mencuba!!



ni ala taichi sikit la…

sebagai intro dan warming up..



tiru la macam ni…

untuk melegakan bahu dan leher..



wa..wa..aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..



gerak ke kiri kemudian ke kanan



ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..



tepuk kuat kuat kat dahi..

ni untuk hilang mengantuk..



dah tu buat gerakan tangan dan badan…

buat macam happy aje..



kemudian goyang2 kaki dan badan sikit…

buat macam takde masalah…



buat secara agresif pula…

jangan peduli apa orang lain kata..




hilangkan semua stress…



pusingkan kepala…



tengok muka kat cermin

sambil goyang2.. lawa tak…



akhir sekali

buat joget kucing…


Start Photo Sharing

--------------


kalau tak hilang juga stress tu
ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..


Sekian~